İktibas

Farklı Yazarlardan Yazıların Yer Aldığı Kategoridir

Sistem Krizi ve İttifaklar

Seçime sayılı günler kaldı. 15 Temmuz sonrası 2017 Anayasa değişikliği ile milletimiz adeta bir çuvala sokularak Amerika’daki gibi ya Cumhuriyetçi ya da Demokratçı olmak zorunda bırakıldı. Ülkemizde de uygulanmaya çalışılan sistemle ya Cumhur ya da Millet tarafı olmaya mahkûm edildi. Elbette her iki ittifakın da artı ve eksi yönleri sayılabilir. Millet İttifakı’nın belirgin yönü, herkesin ve her kesimin temsilinin sağlanmasıdır. Türkiye’nin …

Daha Fazlası

İnsanın Ölümsüzlük Arayışı: Transhümanizm

transhümanizm

İnsanoğlu günün birinde ölümsüzlüğü bulabilir mi? Her geçen gün daha da ilerleyerek insan hayatını, ömrünü uzatan teknoloji (!) bir gün ölümsüzlüğü insana sunabilir mi? İslam akidesine iman eden ve dünya hayatının bir imtihan olduğunun bilincinde olan biz Müslümanlar için bu soruların cevabı çoktan belli iken günümüz insanı için bu durum o kadar da net değil. Öyle ki her geçen gün …

Daha Fazlası

Metaverse Nedir, Ne Değildir?

metaverse

Metaverse’i birçoğumuz yakın zamanda duymuş olsak da sandığımızdan daha eski olduğunu ifade edebiliriz. Dahası bu projenin en büyük paydaşı da bizleriz. Metaverse Metaverse; Neal Stephenson’ın 1992’de yayınladığı romanı “Snow Crash”de (kitap ismi Türkçe’ye “Parazit” olarak çevrilmiş) insanların dijital ortamda etkileşime geçtiği bir eylem olarak tanımlanmış. Kelime manasının Türkçe’de evren ötesi ya da öte evren olduğunu ifade edebiliriz. Metaverse, esas itibariyle …

Daha Fazlası

Türkiye Afganistan’da Nasıl Bulunmalı?

Afganistan’daki gelişmeler gündemdeki yerini ciddi olarak korumaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın çekilme kararının ardından, “Şimdi Afganistan’da neler olacak” sorusu herkesin cevabını aradığı soru oldu. Türkiye de 20 yıldır orada ama bu zamana kadar muharip olarak görev yapmadı. Sadece eğitim faaliyetleri yürüttü. Şimdi ise Haziran’daki NATO Zirvesi’nin ardından Afganistan, ABD-Türkiye ilişkilerinde diğer sorunların önüne geçti. Hatta …

Daha Fazlası

Kuklacılara Bağımlı Olarak Özgür Olunamaz

Abdülkadir Özkan Milli Gazete

Afganistan, 1970’li yılların sonlarına doğru Sovyetler Birliği tarafından özgürlük getirmek iddiaları ile işgal edildi. İşgal edilmiş bir ülkeye özgürlük getirmenin ne demek olduğu üzerinde fazlaca durmaya gerek yok. Çünkü sömürgeci güçler genellikle asker sevk ettikleri ülkelere özgürlük götürdüklerini ileri sürüyorlar ve ne yazık ki bu mantık dışı söylem işgal edilen ülkelerde kuklacıların kuklalığını kabul etmiş gruplar tarafından kabul görüyor ve …

Daha Fazlası

Covid-19 ve 5G Asıl Tehlike 6G

5G ve 6G

Son günlerde bazı sosyal medya yayınlarında 5G teknolojisinin koronavirüsü yaymaya yardım ettiği hatta bizzat bu amaçla kullanıldığına ilişkin haberler ortaya çıkmaya başladı. Bazı ülkelerde insanların bu durumu protesto etmek için sokağa döküldüğüne ve baz istasyonlarına zarar verdiklerine ilişkin haberler de var. Bu tür haberler milyonlarca takipçisi olan Facebook, YouTube, Instagram gibi sosyal medya organlarında gittikçe yayılıyor. Bu makalede, önce 5G’nin …

Daha Fazlası

Yeni Dünya Düzenine Geçiş Provaları Başladı

Yeni Dünya Düzeni

2011 yılında İslam coğrafyasında başlayan sözde “Bahar” sürecinin rengi, Suriye ve Libya’da yaşanan olaylarla gün yüzüne çıkmıştı. İslam coğrafyasındaki halklar arasında düşmanlıkların arttırılması, İsrail’in güvenliğini teminat altına alınması ve Müslüman halkların yaşadığı ülkelerin zenginliklerini paylaşma amacı taşıyan süreç, Mısır ve Libya’da hedeflenen başarıya ulaşsa da Suriye’de akamete uğradı. Amerika, 11 Eylül 2001’den hemen sonra giriştiği, bölge ülkelerinin yedisinin (Irak, Suriye, …

Daha Fazlası

Sosyal Hizmet Uzmanına Sorular ve Cevaplar

Sosyal Hizmet Uzmanlığı

Sosyal hizmet uzmanı ne iş yapar? Sosyal hizmet, toplumda dezavantajlı bireylerin, kamu kaynaklarını kullanarak birey, grup, toplum düzeyinde çalışmalar yaparak toplumun diğer bireyleri kadar avantajlı olmasını sağlayan uzman kişidir. Sosyal hizmet mesleği hangi gruplarla çalışır? Yaşlılık, engellilik, çocuk, madde bağımlılığı, kadın, suçluluk, yoksulluk, mülteci sorunları gibi alanlarda çalışır. Sosyal hizmet psikoloji ve sosyoloji dallarından farklı ne yapar? Sosyal hizmet kendine …

Daha Fazlası

Bir Teknoloji Ürünü Olarak “Algı Yönetimi”

Algı Yönetimi

“Cenab-ı Allah’ın en büyük nimeti, lütfu, rahmeti teknolojidir. Teknoloji akıl işidir, siz teknoloji ile akla hayale sığmayan büyük işler yapabilirsiniz. Siyonizmin en büyük korkusu, ‘ya Müslümanlar teknolojiyi ele alıp bizden öne geçerse!’ düşüncesidir. Bunun için silikon vadisine milyarlar yatırıyorlar. Sırf aramızdaki teknolojik mesafeyi açık tutmak için. Teknoloji ile ne yapmak mümkündür, Amerikan gemisinden atılan füzeyi havada kontrol altına alırsınız, geri …

Daha Fazlası

Gündem Belirleme Sürecinde Medya Etkisi

Bir konu ile alakalı halkın genel düşüncesine “kamuoyu” ya da “halkoyu” denilmektedir. Kamuoyu kavramı, tarihte ilk defa İngilizler tarafından, 1741’de halkın düşüncesi, kamunun düşüncesi olarak kullanılmıştır. Fransızlar ilk defa Rousseau ile kullanmıştır. Başka kaynaklarda ise ilk defa 1588 tarihinde Montaigne tarafından kullanıldığı belirtilmektedir. Gündem belirleme sürecinin ilk önemli adımı kamuoyu oluşturma olarak dikkat çeker. Latince “publicus” ve “opinion” sözcüklerinden türetilmiştir. …

Daha Fazlası