Necmettin Erbakan’ı ve 28 Şubat’ı Doğru Anlamak, M. Recai Kutan, Milli Gazete 27 Şubat 2011 tarihinde emsali görülmemiş muhteşem bir kalabalığın dualarıyla Rahmet-i Rahman’a uğurladığımız Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının sene-i devriyesinde anmak ve ahde vefa göstermek üzerimize bir vecibedir. Böyle bir vesile ile Hocamızın anlatmak benim için en büyük onurdur. Cenab-ı Hak’tan kendilerine rahmet ve mağfiret diliyorum. Merhum …
Daha FazlasıGüncel Olaylara Teknoloji Penceresinden Bakış
Efendimiz (sav)’in peygamber olarak gelmesinden itibaren, kıyamete kadar olan ahir zaman döneminin tümü, “kritik zaman”, “kırılma noktası” gibi pek çok anları ve zaman dilimlerini içermektedir. İsrail’in Gazze’yi silip süpürmek için başlattığı katliam süreci de bu zaman dilimlerinden biridir. Zamana, zemine ve şartlara göre değil, ilkelere ve ana hedefe uygun olarak hareket edilmesi gerektiğine inanan biri olarak, böyle zamanlarda temel …
Daha FazlasıÇanakkale Zaferi 107. Yılında
BALKAN BOZGUNUNDAN CİHAN SAVAŞINA Avrupa’nın sanayileşmiş ülkeleri Dünyadaki Sömürge paylaşımında birbirlerine rakip olmaya başladılar. İngilizler ve Fransızlar erken davranmışlar; Amerika, Afrika, yeni Zelanda ve Avustralya’da Sömürge İmparatorluğunu kurmuşlar. Fransa ve İtalya savunmasız Afrika’yı paylaştılar. İspanya ve Portekiz Güney Amerika’yı katliamlarla soydular. Şimdi Tamamı da İspanyolca konuşan sömürge devletlerini kurdular. Sıcak denizlere hakim olmak isteyen Rusya’nın önündeki engel Osmanlı devletiydi. Almanlar …
Daha FazlasıGeleceğin Mesleği İstem (Prompt) Mühendisliği mi?
“Prompt” kelimesinin Türkçe karşılığı sufle, istem, soru ve talimat gibi kelimelerle ifade edilmeye çalışılsa da yeni bir terim olduğu için kesin karşılığı henüz dilimizde oluşmamıştır. Bu sebeple yazımızda İstem (Prompt) ifadesini kullanmaya devam edeceğiz. “İstem (Prompt)”, Yapay Zekâ modellerinin aldığı soruları veya talimatları ifade eder. “İstem (Prompt) Mühendisliği” kavramı da Yapay Zekâ dil modellerinden istenen yanıtları almak için soruların veya …
Daha FazlasıSistem Krizi ve İttifaklar
Seçime sayılı günler kaldı. 15 Temmuz sonrası 2017 Anayasa değişikliği ile milletimiz adeta bir çuvala sokularak Amerika’daki gibi ya Cumhuriyetçi ya da Demokratçı olmak zorunda bırakıldı. Ülkemizde de uygulanmaya çalışılan sistemle ya Cumhur ya da Millet tarafı olmaya mahkûm edildi. Elbette her iki ittifakın da artı ve eksi yönleri sayılabilir. Millet İttifakı’nın belirgin yönü, herkesin ve her kesimin temsilinin sağlanmasıdır. Türkiye’nin …
Daha Fazlasıİnsanın Ölümsüzlük Arayışı: Transhümanizm
İnsanoğlu günün birinde ölümsüzlüğü bulabilir mi? Her geçen gün daha da ilerleyerek insan hayatını, ömrünü uzatan teknoloji (!) bir gün ölümsüzlüğü insana sunabilir mi? İslam akidesine iman eden ve dünya hayatının bir imtihan olduğunun bilincinde olan biz Müslümanlar için bu soruların cevabı çoktan belli iken günümüz insanı için bu durum o kadar da net değil. Öyle ki her geçen gün …
Daha FazlasıMetaverse Nedir, Ne Değildir?
Metaverse’i birçoğumuz yakın zamanda duymuş olsak da sandığımızdan daha eski olduğunu ifade edebiliriz. Dahası bu projenin en büyük paydaşı da bizleriz. Metaverse Metaverse; Neal Stephenson’ın 1992’de yayınladığı romanı “Snow Crash”de (kitap ismi Türkçe’ye “Parazit” olarak çevrilmiş) insanların dijital ortamda etkileşime geçtiği bir eylem olarak tanımlanmış. Kelime manasının Türkçe’de evren ötesi ya da öte evren olduğunu ifade edebiliriz. Metaverse, esas itibariyle …
Daha FazlasıTürkiye Afganistan’da Nasıl Bulunmalı?
Afganistan’daki gelişmeler gündemdeki yerini ciddi olarak korumaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın çekilme kararının ardından, “Şimdi Afganistan’da neler olacak” sorusu herkesin cevabını aradığı soru oldu. Türkiye de 20 yıldır orada ama bu zamana kadar muharip olarak görev yapmadı. Sadece eğitim faaliyetleri yürüttü. Şimdi ise Haziran’daki NATO Zirvesi’nin ardından Afganistan, ABD-Türkiye ilişkilerinde diğer sorunların önüne geçti. Hatta …
Daha FazlasıKuklacılara Bağımlı Olarak Özgür Olunamaz
Afganistan, 1970’li yılların sonlarına doğru Sovyetler Birliği tarafından özgürlük getirmek iddiaları ile işgal edildi. İşgal edilmiş bir ülkeye özgürlük getirmenin ne demek olduğu üzerinde fazlaca durmaya gerek yok. Çünkü sömürgeci güçler genellikle asker sevk ettikleri ülkelere özgürlük götürdüklerini ileri sürüyorlar ve ne yazık ki bu mantık dışı söylem işgal edilen ülkelerde kuklacıların kuklalığını kabul etmiş gruplar tarafından kabul görüyor ve …
Daha FazlasıCovid-19 ve 5G Asıl Tehlike 6G
Son günlerde bazı sosyal medya yayınlarında 5G teknolojisinin koronavirüsü yaymaya yardım ettiği hatta bizzat bu amaçla kullanıldığına ilişkin haberler ortaya çıkmaya başladı. Bazı ülkelerde insanların bu durumu protesto etmek için sokağa döküldüğüne ve baz istasyonlarına zarar verdiklerine ilişkin haberler de var. Bu tür haberler milyonlarca takipçisi olan Facebook, YouTube, Instagram gibi sosyal medya organlarında gittikçe yayılıyor. Bu makalede, önce 5G’nin …
Daha Fazlası