Tag Arşivleri

Varlık İçinde Yokluk Yaşamak!

TV Dizileri

Kültürel değerler açısından oldukça zengin bir coğrafyadayız. Tarih desen saymakla bitmez, turizm desen gezmekle bitmez. Somut olanları geç somut olmayan kültürel miraslar bile anlatmakla baş olmaz. Olmaz olmasına da bu değerlerimize ne kadar sahip çıkıyoruz bu tartışılır. Bu değerlerimizi günümüz insanına nasıl sunuyoruz bu da tartışılır. Peki, gelecek nesillere aktarma konusunda ne kadar başarılıyız? İşte bu önceki soruların cevabından daha …

Daha Fazlası

Karaçulha Derneğinde 5. Olağan Kongre

2007 yılı Ocak ayında kurulan ve 12 yıldır faaliyetlerini sürdüren Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği 5. dönem için olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin de seçildiği toplantı sonunda başkan Ali Türkmen ile devam edilmesi kararlaştırıldı. Dernek merkezinde gerçekleştirilen toplantının divan başkanlığını Dr. Öğretim Üyesi Mesut Koç ve kâtip üyeliklerini Yaşar Kılıçarslan ve Cemil Doğramacı yaptı. …

Daha Fazlası

Karaçulha’da Sergi ve Seminer

Karaçulha Kültür ve DayanışmaDerneği tarafından düzenlenen seminer ilgiyle takip edildi. İletişim Uzmanıakademisyen Osman Kürşat Acar tarafından sunulan iletişim seminerinde zamanzaman dinleyicilerde sunumda yer aldı. Karaçulha’da Özel Sena Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan seminer öncesi mini müze halinegetirilen “Eski Eşyalar Sergisi” de açıldı. Beşikten, dövene,ellikten orağa, tengerekten kileye birçok eski eşya vatandaşlar tarafındandikkatle incelendi. Çeşitli ikramların da yapıldığı sergide …

Daha Fazlası

Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği

Günümüz kamu yönetimi anlayışında mutlak yeri olması gereken unsurlardan birisi sivil toplum kuruluşlarıdır. Literatürde yönetime katılım açısından büyük öneme sahip bu yarı gönüllü kuruluşların ülkemiz uygulamasında hak ettiği konumda olup olmadığı tartışma konusudur. Kaldı ki ‘sivil toplum’ ifadesinde sivil kelimesi başlı başına sorunludur. Bu ifadenin yerine ‘aktif toplum’ u tercih etsem de meramımı anlatmak için mecbur kaldığı belirteyim. Uzun uzun …

Daha Fazlası

Hızlı Değişimin Kültürel Ayağı (1)

Sürüp giden yaşamı bütün boyutlarıyla kayıt altına alma imkânımız olsaydı keşke. Değişimin boyutlarını gözlemlemek mümkün olurdu belki de. Sadece kamera ile çekip saklamak değil kastettiğim. Yazıyla, çiziyle, görsel ve işitsel teknolojinin tüm donanımlarıyla. Günlük hayatı, bayramları, düğünleri, sevinçleri, üzüntüleri… İnsana dokunan ve insanın olduğu her yönüyle. Değişim kelimesini çok kullanıyoruz. Ancak gerçek değişimin farkında mıyız acaba? Kültürel değişim ne durumda? …

Daha Fazlası

Bir Güzel İş

Ara ara yazdığım dönemler hariç, beş yıldır düzenli olarak bu köşede siz kıymetli okurlarımızla buluşuyoruz. Çoğu zaman iyisiyle kötüsüyle olup bitenleri yorumlarken ara ara olması gerekenlere yer veriyoruz. Bazı yazıların her bir cümlesi üzüntümüzü bir kat daha arttırırken bazıları da mutlu ediyor. Nadiren de olsa, “en güzel şekilde nasıl ifade etmeliyim acaba” diye düşündüren ve heyecanlandıran konularda oluyor yazılmayı bekleyen. …

Daha Fazlası

Apaçi, Gagnam Sytle! Sırada Ne Var?

Birçok ülkede, farklı ülkelerin kültürlerini tanıtmak amacıyla gün ve haftalar düzenlenir. Çoğunlukla okulların öncülük ettiği bu uygulamada öğrencilerin dünyada yaşanan kültürleri görmeleri ve kısa süre de olsa bizzat yaşamaları amaçlanır. Çin ve Japonya haftalarının başta geldiği bu kültürel günlerde o ülkelerin yemekleri yenir, kıyafetleri giyilir, müzikleri çalınır ve oyunları oynanır. Hafta kapsamında o ülkeden gelenler, ülkelerindeki yaşamlarından kesitler sunar, soruları …

Daha Fazlası